Luni, 16 octombrie, instanța din Meshchansky a amendat Telegram Messenger cu suma de 800 de mii de ruble, pentru refuzul de a furniza date FSB. Judecătorul a găsit compania vinovată de săvârșirea unei infracțiuni administrative. Astfel, dacă Telegram nu va achita amenda în timpul alocat prin lege, atunci aceasta va crește de două ori.

Decizia instanței va fi trimisă la adresa din Londra a companiei, și va intra în vigoare timp de 10 zile. Apoi Roskomnadzor va da mesagerului timp suplimentar pentru a îndeplini cerințele FSB. În cazul în care serviciul nu începe să lucreze cu serviciile speciale, până la 27 noiembrie acesta este amenințat cu blocarea pe teritoriul Rusiei, anunță presa rusă.

Menționăm, că Telegram a fost dat în judecată după ce a refuzat să furnizeze cheile de criptare a șase utilizatori FSB-ului rusesc.

În Rusia, Telegram are deja aproximativ 10 milioane de utilizatori, susține fondatorul messengerului Durov.

Amintim că în septembrie curent Serviciului federal pentru monitorizarea comunicaţiilor Roskomnadzor afirma că Facebook și-ar putea înceta activitatea în Rusia până în 2018, dacă nu respectă legea privind localizarea datelor cu caracter personal.

Iar, în noiembrie 2016, prin decizia instanței, Roskomnadzor a inclus Linkedin în registrul încălcării legii cu privire la datele cu caracter personal și a solicitat operatorilor de telecomunicații să blocheze accesul la rețeaua socială.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!