Liberalii cer Procuraturii să verifice de unde „vin” banii socialiștilor pentru campania electorală privind revocarea din funcție a primarului general. Astăzi, la sediul PL, a fost prezentat un spot video în care liberalii estimează cheltuielile socialiștilor din campania electorală la 10 milioane de lei. Socialiștii neagă că ar fi cheltuit atâția bani.

În ultima zi de campanie, liberalii au cerut Procuraturii să verifice de unde au luat bani socialiștii pentru campania electorală. Aceștia au prezentat un spot video, estimând cheltuielile socialiștilor doar pentru panourile publicitare la 1,5 milioane de lei.

Chiar noi am ruga procuratura să se autosesizeze de unde sunt banii aceștia? Dacă vin din furtul miliardului atunci trebuie să fie răspundere penală, dacă vin din Federația Rusă, atunci știți că banii străini nu este legal de ai folosi”, a declarat Mihai Ghimpu, liderul PL.

Liberalul, Mihai Ghimpu a spus că socialiștii au cheltuit mai mulți bani decât statul pentru referendumul de duminică.

„Dacă adunăm toți acești bani cu ziarele, cu panouri, cu corturile, cu clipurile deci socialiștii au cheltuit mai mult decât statul. Statul a cheltuit 2 milioane, iar socialiștii au cheltuit mai mult de 10 milioane”, susține Ghimpu.

Contactat pentru o reacție de către TV8, președintele fracțiunii PSRM din CMC, Ion Ceban, ne-a spus că este ocupat, iar ofițerul de presă al PSRM a spus că nu poate oferi nici un comentariu la acest subiect.

Eu nu pot să vă spun, cum eu pot să găsesc acum oameni. Eu trebuie să îi găsesc, ei nu stau la mine în cabinet”, a declarat Irina Astahova, ofițer de presă PSRM.

Consilierul socialist Dinari Cojocari a spus că nu cunoaște câți bani s-au cheltuit pentru această campanie electorală, iar Alexandru Odințov a spus că trebuie să se informeze. Ulterior, Ion Ceban a revenit pentru a ne spune că ceea ce au declarat liberalii la conferința de presă sunt niște aberații.

Toate rapoartele financiare sunt prezentate în conformitate cu legislația în vigoare la CEC și în alte părți unde este solicitat. Iar în ceea ce privește suma este mai mică decât casa pe care o construiește Gamrețchi, care ar avea 1500 de metri pătrați. Iar ceea ce ține de miliardul furat îi amintesc că pe cota dnului Ghimpu a fost Dorin Drăguțanu cel care trebuia să supravegheze acest proces, atunci când miliardul a fost furat. De asta trebuie Ghimpu să nu abereze”, a declarat Ion Ceban, președintele fracțiunii PSRM în CMC.

Referendumul de demitere a primarului suspendat va avea loc duminica, chiar în ziua în care Mihai Ghimpu va împlini 66 de ani. Plebiscitul ne va costa 9 milioane de lei. Rapoartele financiare care au fost depuse în această săptămână arată că PL a cheltuit aproape 260 mii de lei, iar PSRM – peste 1 milion 500 de mii de lei. Mai multe formațiuni de dreapta au anunțat că vor boicota referendumul.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!