/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Daniel Cataraga, campion. Moldova nu a mai învins la lupte greco-romane de 21 de ani

missing
24 noiembrie 2017, ora 19:02

Prietenii, antrenorii, colegii de echipă dar și fanii l-au întâmpinat ca pe un erou. În cele din urmă, sportivul și-a făcut apariția, fiind întâmpinat cu aplauze.

Sportivul a primit flori, iar în cinstea victoriei s-a turnat șampanie. În vârstă de 22 de ani, Daniel Cataraga a mărturisit că acest campionat nu a fost unul dintre cele mai ușoare, dar datorită susținătorilor a învins.

Da, a fost greu. Eram puțin obosit, dar cu ajutorul Domnului și cu susținerea colegilor, familiei, antrenorilor – am putut să înving”, a declarat Daniel Cataraga, campion mondial.

Modest din fire, Daniel spune că nu se aștepta la medalia de aur, dar era sigur că unul din cele trei locuri de pe podium va fi al lui. Copiii, care au venit să-l felicite și care visează să-i calce pe urme, au făcut poze și au luat autografe de la marele campion.

Daniel Cataraga este un erou și un exemplu în viitor, el prin reușitele lui este o motivație pentru mine”, afirmă Sebastian Brumari, fan.

Un alt luptător și bun prieten al campionului, Victor Ciobanu, spune că era convins că Daniel va lua premiul mare.

Noi am știut din timp că el o să facă performanțe, noi am sperat cu prietenii la locul unu, dar deja s-a arătat rezultatul și s-a văzut că Daniel a muncit foarte mult”, susține Victor Ciobanu, vicecampion european la seniori.

Și antrenorii sunt mândri de performanțele lui.

El are un potențial și o rezervă mai mare, poate să obțină medalii și de rang mai mare.Ne bucurăm foarte mult cu toți luptătorii, cu toată republica pentru acest succes”, a spus Victor Curchin, antrenor liceul republican cu profil sportiv.

Federația de lupte i-a oferit campionului cinci mii de lei.

Pentru țara noastră și pentru luptele greco-romane și pentru toți amatorii sportului, asta-i fenomen. Avem o tradiție de 20 de ani și nu-i de râs dar asta-i 5000 de lei pentru înghețată”, a declarat Victor Peicov, președintele Federației de Lupte.

Luptătorul de stil greco-roman, Daniel Cataraga, a devenit campion mondial Under 23, în cadrul unei competiții desfășurate în Polonia. În finală, el l-a învins cu 5 la 0 pe sportivul maghiar Robert Attila. Cataraga a obținut patru victorii în limitele categoriei de greutate 71 de kilograme și este primul moldovean din ultimii 21 de ani care reușește să câștige titlul de Campion Mondial la lupte greco-romane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram