Curtea Constituțională a declarat-o aleasă în calitate de deputat în Parlamentului Republicii Moldova, cu validarea mandatului, pe Aliona Babiuc.

Alionei Babiuc a fost inclusă în lista electorală a PCRM la alegerile din 2014, însă în 2015 a fost exclusă din rândurile PCRM. Comuniștii au emis anterior un comunicat de presă în care se pronunță categoric împotriva includerii Alionei Babiuc în componența fracțiunii PCRM.

Pe 16 decembrie 2015, Comisia de partid a luat decizia ca Aliona Babiuc să fie exclusă din rândurile partidului cu următoarea formulare: „Pentru încălcarea Statutului PCRM, aceasta constând în neluarea de măsuri în scopul consolidării unității ideologice și organizatorice a partidului în raionul Briceni”.

Hotărârea Curţii Constituţionale este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!