Începând cu acest an școlar, elevii din stânga Nistrului vor susține doar două examene obligatorii. Potrivit presei locale din regiunea transnistriană, elevii vor susține doar examenul limba maternă (rusă, română sau ucraineană) și la matematică. Testul la matematică nu va fi diferit în funcție de profilul de studiu.

Ministerul Educației din regiune își motivează decizia prin faptul că elevii aleg o disciplină la care vor să susțină examenul iar apoi nu se prezintă, iar banii sunt cheltuiți nejustificat: „Două examene vor fi obligatorii. Acestea fiind luate în considerare la admiterea în universități”.

Decizia va fi valabilă doar până în anul de studii 2019-2020, atunci când elevii din stânga Nistrului vor trebui să susțină din nou trei examene obligatorii. Cel treilea examen va fi însă stabilit anual pentru toți absolvenții.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!