Construcția neautorizată de pe frontispiciul unei clădiri din fața Primăriei Chișinău, înscrise în Registrul monumentelor, a fost aproape demontată. Dis-de-dimineață, un muncitor a început să scoată plăcile instalate ilegal pe fațada clădirii unde s-a adăpostit un magazin de bijuterii. Nici astăzi proprietarul acestuia nu a fost de găsit.

– De cât timp scoate-ți această fațadă?
– Dvs mă împiedicați să lucrez

Pretura sectorului Centru s-a autosesizat ieri în privința acestei construcții. Până astăzi dimineață, construcția neautorizată trebuia să fie demolată. Cei de la pretura susțin că proprietarul nu știa că nu are voie să acopere fațada clădirii protejate de stat.

Cele două plăci comemorative, instalate pe fațada edificiului, îi reprezintă pe Lazăr Isac Dubinovschi – sculptor remarcabil și artist plastic și pe artista Tamara Ciobanu, cântăreață de operă și muzica populară.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!