Comisia Electorală Centrală a refuzat înregistrarea grupului de inițiativă pentru desfășurarea referendumului de anulare a sistemului electoral mixt. CEC a hotărât că cererea de înregistrare nu corespunde prevederilor legale. Reprezentanții grupului de inițiativă au spus că decizia este una politică.

Comisia Electorală Centrală și-a argumentat refuzul prin faptul că inițiatorii au modificat întrebarea formulată în cadrul adunării de constituire a grupului și că cifrele din procesul verbal prezentat diferă. CEC a mai reiterat că legea electorală nu poate fi modificată cu un an înainte de alegeri.

Ei au asamblat așa de multe argumente irelevante, trase de păr, care nu țin de nicio critică. Este clar că oamenii aceștia chiar s-au străduit, s-au chinuit. Este un semn clar de angajare politică,” a declarat Ștefan Gligor, președintele grupului de inițiativă.

CEC este o autoritate independentă, imparțială, care se ghidează de buchia legii”, a menționat Alina Russu, președinte CEC.

Reprezentanții grupului de inițiativă urmează să decidă dacă vor contesta decizia Comisiei în instanța de judecată. Aceștia și-au anunțat intenția de a organiza un referendum legislativ de abrogare a controversatei legi de modificare a sistemului electoral la finele lunii noiembrie 2017.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!