După ce magistrații Judecătoriei Chișinău, au decis astăzi că decretul lui Igor Dodon, prin care i-a retras cetățenia Republicii Moldova fostului președinte al României Traian Băsescu, este valabil, acesta a fost întrebat dacă urmează să se mute cu traiul la Chișinău.

„Mă mut în aceeași măsură în care cei 700 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova au trebuit să se mute în România ca să obțină cetățenia română. Și domnul avocat al domnului Dodon a obținut cetățenia română fără să trebuiască să stea trei ani în România”, a răspuns Băsescu.

Reamintim că, președintele Igor Dodon a semnat decretul privind retragerea cetățeniei lui Traian Băsescu la data de 3 ianuarie 2017.

Fostul șef de stat al României Traian Băsescu a devenit cetățean al Republicii Moldova pe 20 octombrie 2016. Drept urmare, pe 3 noiembrie, fostul lider de la Cotroceni și soția sa, Măria, au depus jurământul de cetățeni la Ambasada de la București, iar pe 13 noiembrie au votat în alegerile prezidențiale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!