Liberalul Valeriu Munteanu susține că „lipsa argumentelor juridice din ordonanța de neîncepere a urmării penale pe numele Silviei Radu se vede de la poștă”. Declarația a fost făcută după ce Procuratura a refuzat să înceapă o urmărire penală pe numele primarului interimar.

„Trebuie să recunoaștem ca autorii acestui act sunt specialişti buni, care, fără a spune nimic concret, au întocmit documentul pe tocmai trei pagini”, a scris Munteanu pe pagina sa de Facebook.

Valeriu Munteanu a scris că va contesta ordonanța în instanța de judecată pentru că numirea Silviei Radu în funcția de primar interimar, dar și transmiterea atribuțiilor între viceprimari, s-a făcut cu încălcarea legii.

„Nimic nu s-a adeverit din sesizare. Procesul penal a fost încetat la data de 17 ianuarie, fiind emisă o ordonanță de neîncepere”, a declarat pentru TV8, șeful procuraturii Chișinău, Ştefan Şaptefraţ.

Menționăm că în noiembrie 2017, liberalii au solicitat Procuraturii Generale atragerea la răspundere penală a Silviei Radu pentru săvârșirea infracțiunii de uzurpare de calități oficiale.

Foto: Facebook/Valeriu Munteanu

Foto: Facebook/Valeriu Munteanu

Foto: Facebook/Valeriu Munteanu

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!