Instanța de judecată Mesciansk din Moscova a lichidat fundația „Пятое время года” (Al cincilea sezon), care este identitatea juridică a companiei lui Alexei Navalnîi, transmite Meduza.

La lichidarea fondației a insistat Ministerul Justiției, care a declarat că în timpul verificărilor documentelor au fost depistate mai multe încălcări în statutul fundației, dar și în finanțarea companiei lui Navalnîi. Ministerul rus de Justiție susține că fundația a încălcat și legea cu privire la datele cu caracter personal.

Potrivit TV Rain, reprezentantul lui Navalnîi în instanță a declarat că Ministerul rus de Justiție nu a prezentat nici o încălcare gravă care ar putea fi un motiv pentru lichidarea fundației.

Staful electoral al lui Navalnîi respinge acuzațiile și urmează să conteste decizia instanței.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!