O navă de pescuit cu 20 de persoane aflate la bord a pierdut legătura cu unitatea de bază și a dispărut în Marea Japoniei, după ce a lansat un semnal de urgență. Toate încercările de a contacta nava nu au dat nici un rezultat, transmite Ria Novosti. Din primele informații, la bordul navei erau mai mulți ruși și moldoveni.

Update 13.05: La bordul navei dispărute nu se află nici un cetățean moldovean. Informația a fost confirmată pentru TV8 de Alexandr Roitman, Șef al Serviciului diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa.

Update 12.00: Nava nu a fost găsită nici până la această oră. Lucrările de căutare sunt îngreunate de condițiile meteo nefavorabile.

Update 11.00: Deși anterior una dintre sursele din structurile maritime a declarat că printre membrii echipajului erau și persoane din Republica Moldova, Centrul de salvare maritim din Vladivostok a negat datele privind străinii aflați la bordul navei.

Viceprim-ministrul regiunii Sahalin, Anatolie Makoedov a declarat că șansele de salvare a marinarilor sunt ridicate.

La fața locului au intervenit un elicopter militar și un elicopter al salvatorilor pentru a căuta nava dispărută. Se presupune că nava se află în ape neutre, iar Forțele de căutare și salvare ale Flotei Pacificului, dar și o navă de frontieră patrulează zona.

Una dintre echipele de salvare a depistat două jachete de salvare, o ancoră și deșeuri de la nava de pescuit.

În zona de căutare este înregistrată vreme instabilă: vizibilitate scăzută, temperatura aerului este de -16 grade, iar înălțimea valurilor de 3,5 metri.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!