Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a pronunţat sentinţa prin care fostul Director Adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, Iurie Podarilov, a fost recunoscut culpabil în comiterea infracțiunii de trafic de influență, fiind condamnat la 4 ani închisoare.

Podarilov a primit o sentință cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis și a fost privat de dreptul de a ocupa funcții în organele de drept ale Republicii Moldova pe un termen de 5 ani.

Instanța a reținut, că ex-Directorul Adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane în perioada anilor 2016-2017, în comun cu ofițerul de urmărire penală din cadrul Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, contrar obligațiilor și interdicțiilor impuse de funcția deținută, sub pretextul intermedierii scoaterii de sub urmărire penală a unei persoane suspecte în comiterea traficului de copii, au pretins suma de 30.000 euro, fiind reținuți după primirea mijloacelor bănești din prima tranșă în sumă de 10.000 euro.

Sentință este cu drept de atac la Curtea de Apel Chișinău, însă acuzatorii de stat din cadrul PCCOCS, care au reprezentat învinuirea în instanța de judecată, consideră că sancțiunea aplicată este echitabilă faptelor comise de către Podarilov.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!