/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Accident cumplit la Râșcani. Patru angajați ai „Poștei Moldovei” au murit în urma unui accident

missing
26 ianuarie 2018, ora 18:48

Accidentul s-a produs dimineață în apropiere de Mihăilenii Vechi, raionul Râșcani. VAZ-ul, în care se aflau cei 4 angajați ai „Poștei Moldovei” se deplasa din orașul Râșcani spre comuna Mihăilenii Vechi. Potrivit poliției, șoferul mașinii ar fi pierdut controlul volanului, a ieșit pe contrasens și s-a izbit într-un camion.

„La fața locului s-a deplasat grupul operativ, unde s-a stabilit că șoferul în vârstă de 64 de ani, care conducea automobilul ÎS Poșta Moldovei, a ieșit pe contrasens lovindu-se frontal într-un camion”, spune Olga Chistol, ofițer de presă IP Drochia.

În mașină se aflau patru bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 64 de ani și toți s-au stins pe loc. Automobilul s-a transformat într-un morman de fiare contorsionate. A fost nevoie de intervenția echipei de descarcerare pentru a scoate victimele.

„La fața locului s-a deplasat un efectiv de salvatori și pompieri, care au efectuat acțiuni de descarcerare. În momentul în care a ajuns echipa, este vorba de șase minute de la momentul apelării, deja toate persoanele din VAZ erau decedate”, spune Liliana Pușcașu, ofițer de presă IGPSU.

Liliana Pușcașu susține că unul dintre morți a fost scos din mașină de către localnici. Șoferul camionului, în vârstă de 61 de ani, originar din raionul Edineț, a fost rănit ușor.

„În această dimineață, Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei” a pierdut patru colegi într-un accident cumplit și urât. Noi vorbim acum de angajații Centrului de Poștă Râșcani. Erau într-o deplasare de serviciu”, menționează Elena Gancikova, șeful direcției ÎS „Poșta Moldovei”.

Mașina în care se aflau cei patru angajați ai Poștei este un VAZ rusesc de model vechi. Responsabili de la „Poșta Moldovei” susțin însă că automobilul era în stare bună.

„Din punct de vedere tehnic era în stare bună, nu avea careva defecte și era echipată cu tot ce este necesar”, menționează Elena Gancikova.

A fost pornită o anchetă penală. „Poșta Moldovei” a anunțat că va declara doliu la întreprindere.

Reporter: Ana Sîrbu
Imagini: Vlad Coroban

Foto: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI

Foto: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI

Foto: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI

Foto: politia.md

Foto: politia.md

Foto: politia.md

Foto: politia.md

Foto: politia.md

Foto: politia.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram