Silvia Radu, primarul interimar al Chișinăului, a plantat astăzi 22 de molizi argintii în parcul „Dendrariu”. Pe pagina sa de facebook, Radu a menționat că speră că peste ani, dintre ei să fie ales bradul care va fi instalat în PMAN.

„Am promis, am făcut! Astăzi, în Parcul „Dendrariu” am plantat 22 molizi argintii. Ei vor fi îngrijiți și vor crește într-un spațiu protejat. Sper că peste ani, dintre ei să fie ales bradul care va bucura copiii și locuitorii Chișinăului de sărbătoarea Sfântă a Crăciunului”, a scris Radu.

Brazii plantaţi sunt cu bulgăre de pământ, au 10 ani și o înălțime de 2 – 2,5 metri fiecare. Aceștia au fost sădiţi ca și compoziție de landșaft din arbori de conifere. Costul unui puiet este de 850 lei, fiind achiziționați de la o pepinieră din oraşul Bălți. De menţionat că 21 de copaci au fost procurați din sursele ÎM „Asociaţia de gospodărire a spațiilor verzi”, iar unul din contul Silviei Radu.

În comunicatul primărie se menționează că, prin această acţiune, municipalitatea recuperează acel brad tăiat, în luna decembrie 2017, de pe terenul privat al unui locuitor al municipiului Chişinău și care a ajuns să fie instalat şi împodobit în centrul Chişinăului.

Amintim că, cel de-al doilea brad instalat în Piața Marii Adunări Naționale și cumpărat de Silvia Radu a fost tăiat ilegal din curtea unei fost grădinițe din sectorul Botanica al Capitalei. O hotărâre în acest sens a fost emisă de Agenția Ecologică Chișinău care a găsit și vinovatul, persoana care i-a permis primăriței să taie bradul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!