/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Grătiești - prima comună din Chișinău în care s-a votat declarația de unire cu România

missing
07 februarie 2018, ora 06:20

„În temeiul votului dat de către locuitorii comunei Grătiești. Municipiul Chișinău la alegerile locale din 14 iunie 2015, în conformitate cu Declarația de Independență a Republicii Moldova adoptată la 27 august 1991, a Constituției Republicii Moldova, a Legii nr. 436 privind administrația publică locală, Consiliul local al comunei declară: Unirea simbolică a comunei Grătiești, mun. CHIȘINĂU cu România, de acum și pentru totdeauna”, se arată în declarației.

De asemenea, semnatarii cer Parlamentului de la Chișinău să se întrunească în ședință extraordinară în care să discute chestiunea unificării Republicii Moldova cu România, ca unică soluție de integrare în familia NATO și UE și asigurare a bunăstării și securității pentru cetățenii Republicii Moldova. De asemenea, cer înființarea unui Minister al Unificării, prin care să se asigure tranziția teritoriului Republicii Moldova la noul Stat român.

Menționăm că, în același timp ale 21 de localități au semnat declarații de condamnare a declarațiilor de unire. Totodată, cele 21 de localități au semnat pentru statalitatea R. Moldova. Prima localitate care a semnat o declarație pentru statalitate este satul de baștină al președintelui Dodon – Sadova.

Foto: Facebook/Ionel Puscas

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram