Deputata Aliona Babiuc, care a intrat în parlament în calitate de deputat pe listele fracțiunii comuniștilor, a trecut la partidul democrat. Astfel, în actualul parlament sunt 42 de deputați democrați. Despre acest fapt a informat Sergiu Sîrbu, deputat democrat.

„S-a hotărât acceptarea cererii doamnei deputat Aliona Babuc de aderare la fracțiunea partidului democrat. Astfel, începând cu data de 7 februarie 2017, fracțiunea PDM este constituită din 42 de deputați”, a precizat Sîrbu, citind un extras din procesul verbal de la ședința PDM din 7 februarie.

Amintim că, pe 15 decembrie 2017 a avut loc prima ședință cu participarea deputatei Aliona Babiuc, atunci comuniștii au menționat că fracțiunea PCRM va fi constituită din șase membri, iar printre aceștia nu se regăsește și Babiuc.

Menționăm că, Alionei Babiuc a fost inclusă în lista electorală a PCRM la alegerile din 2014, însă în 2015 a fost exclusă din rândurile PCRM. Comuniștii au emis anterior un comunicat de presă în care se pronunță categoric împotriva includerii Alionei Babiuc în componența fracțiunii PCRM.

Pe 16 decembrie 2015, Comisia de partid a luat decizia ca Aliona Babiuc să fie exclusă din rândurile partidului cu următoarea formulare: „Pentru încălcarea Statutului PCRM, aceasta constând în neluarea de măsuri în scopul consolidării unității ideologice și organizatorice a partidului în raionul Briceni”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!