„Partidul nu a fost distrus. A rupt el (n.r Vlad Plahotniuc ) niște deputați - au ieșit patru, au mai ieșit acolo unu, doi, dar toate structurile partidului sunt. Partidul e „bombonică.” Declarația a fost făcută de liderul Partidului Liberal în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Ghimpu a menționat că puțini din primarii aleși la ultimele alegeri locale au plecat din partid. Politicianul a subliniat că unii au recurs la acest gest pentru că li s-au deschis dosare penale. „Unii nu se mișcă și așteaptă să treacă timpul, să se mai limpezească apele. Stau cu frică și sunt mai puțini activi. Care e sensul să pleci din PL în afara politicii? Te duci acolo unde îți așează scaunul și brațările”, a declarat liberalul.

Întrebat de moderatori dacă ține legătura cu consilierul liberal Iurie Topală, șeful Căilor Ferate din Moldova, Ghimpu a menționat că nu comunică cu acesta „Întrebarea acesta mi-o pun și eu (n.r Dacă mai face parte din PL). Spre exemplul astăzi (n.r miercuri, 7 februarie, ședința CMC), când nu a vrut să voteze pentru numirea anului 2018 anului Unirii în municipiul Chișinău. Toți ai noștri 16, inclusiv Topală, au ieșit din sală. Ce-i drept la partid nu vine. De când? Probabil de atunci când i s-a spus să nu mai vină”, a conchis Ghimpu.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!