Nu au mai rămas judecători la Curtea de Apel Chișinău care să examineze dosarul lui Ilan Șor. Printr-o decizie a Curții Supreme de Justiție, acesta a fost transmis pe mâna instanței de apel din Cahul. Deși azi urma să aibă loc o ședință, la care părțile să fie anunțate despre noua decizie, nici apărătorii, nici procurorul nu s-au prezentat.

Din cei 21 de judecători ai Colegiului Penal de la Curtea de Apel Chișinău, patru s-au abținut de la examinarea dosarului lui Ilan Șor, șase au examinat diverse măsuri preventive în acest caz, iar alți șase s-au ocupat de dosare în care au fost implicați controversatul om de afaceri Veaceslav Platon și ex-premierul Vlad Filat.

„Și au rămas doi judecători din care completul nu poate fi format”, spune Octeabrina Popa, purtător de cuvânt la Curtea de Apel Chișinău.

Prin urmare, președintele instituției a cerut Curții Supreme de Justiție strămutarea cazului. Printre argumentele acestuia s-a numărat și faptul că șefa Secretariatului Curții de Apel Chișinău este și soția unuia dintre avocații lui Ilan Șor.

„Acesta nu este motivul pentru care președintele Curții de Apel a înaintat strămutarea cauzei”, susține purtătorul de cuvânt la Curtea de Apel Chișinău.

Curtea Supremă de Justiție a dispus ca dosarul să fie examinat de magistrații de la Curtea de Apel Cahul. Avocatul primarului de Orhei, Iulian Bălan, a refuzat să comenteze decizia, iar procurorul Andrei Băieșu nu a fost de găsit.

„Când o s-o studiez minuțios, o să mă pot expune asupra ei. La moment, nu mă pot expune”, a menționat avocatul Iulian Bălan.

Ilan Șor a fost recunoscut vinovat de spălare de bani și înșelăciune prin abuz de încredere, iar la 21 iunie 2017 a fost condamnat la 7 ani și jumătate de pușcărie. Timp de aproape jumătate de an, dosarul său s-a prăfuit la Judecătoria Buiucani, deoarece nu avea cine să traducă sentința motivată.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!