Maia Sandu se află într-o vizită în SUA. În cadrul acesteia, președinta PAS s-a întâlnit cu Bridget Brink, Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat al SUA. Cei doi au discutat subiecte legate de situația social-politică din Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat PAS, Maia Sandu a vorbit despre regresul democratic, cauzat inclusiv de schimbarea sistemului electoral, hărțuirea de către autorități a oponenților politici, a administrației publice locale și a societății civile, problemele asigurării unui stat de drept, lupta selectivă împotriva corupției și îngrădirea dreptului la presă liberă și independentă în Moldova. S-a discutat și despre provocările majore ale țării pe termen mediu și lung legate de faptul că oamenii continuă să plece într-un număr mare ca răspuns la situația proastă din țară, precum și despre necesitatea asigurării unei guvernări responsabile care să oprească acest fenomen.

Sandu s-a văzut și cu șeful departamentului Europa și Eurasia din cadrul USAID, Brock Bierman, căruia i-a mulțumit pentru sprijinul acordat de SUA de-a lungul timpului. Dl Bierman a exprimat disponibilitatea instituției pe care o reprezintă să continue sprijinul pentru Moldova.

În aceiași zi, președinta PAS s-a întâlnit cu dna Madeleine Albright – prima doamnă Secretar de Stat (1997-2001) din istoria SUA. Doamna Albright a fost curioasă să afle cum e pentru o femeie să facă politică în Republica Moldova, a îndemnat Președinta PAS să continue activitatea politică în pofida tuturor obstacolelor și și-a exprimat speranța că atât femeile, cât și tinerii vor ajunge să aibă un rol important în politica moldovenească. Discuția s-a axat și pe faptul că procesele democratice din regiune sunt date peste cap de grupuri de interese obscure, precum și despre cât de important este ca toți cei care cred în democrație, în statul de drept, să țină rândurile, să nu cedeze în fața tentațiilor autoritare ale unor politicieni cu ambiții nesănătoase. Președinta PAS a mulțumit dnei Albright pentru devotamentul său și contribuția considerabilă în consolidarea democrației în regiune și în lume.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!