/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 805: Atac cibernetic în Moldova, paradox istoric, decizie UE și arme chimice! Zelenski: Putin e un nazist

Experții cheamă ANRE să mai facă o ședință publică până la aprobarea tarifelor la gaze

missing
16 martie 2018, ora 07:25

La o conferință de presă la IPN, Victor Parlicov, fost director ANRE, a spus că, după ce, în ianuarie, ANRE a lansat procesul de revizuire a tarifelor la gazele naturale, experții în energetică au formulat întrebări către Agenție, către Ministerul Economiei și către Guvern, legate de costurile incluse în tarif. ANRE a informat experții că vor primi răspuns până la 31 martie, fapt inacceptabil în condițiile în care noile tarife vor fi anunțate la 16 martie.

Expertul asociației Comunitatea „WatchDog.md”, Sergiu Tofilat, spune că nu sunt clare motivele pentru care veniturile din tranzitarea gazelor naturale se împart 50/50 între Republica Moldova și regiunea transnistreană a teritoriului său. Or, potrivit unor estimări, proporția ar trebui să fie de 71/29. Dacă s-ar aplica acest principiu, s-ar putea obține o reducere mai mare a tarifului.

Tudor Şoitu, expert al asociației Comunitatea „WatchDog.md” și fost vicepreședinte al Curții de Conturi, a afirmat că, odată ce nu au fost oferite răspunsuri la întrebările experților legate de stabilirea tarifelor, nu există garanția unor calcule corecte. Experții au îndemnat conducerea ANRE ca să nu aprobe tarifele pe 16 martie și să mai facă o ședință publică la care să fie discutate toate componentele din tarif.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram