Partidul Acțiune și Solidaritate și-a înaintat propriul candidat la alegerile locale din municipiul Bălți. Candidatul PAS este Guțu Simion, președintele organizației teritoriale a partidului la Bălți.

Potrivit vicepreședintelui consiliului de circumscripție, Guțu Simion a depus actele pentru a fi înscris în cursa electorală în cursul zilei de 19 aprilie. Cu toate acestea, partidul nu a publicat nici o informație despre înaintarea acestui candidat.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Partidului Acțiune și Solidaritate a menționat că candidatura lui Guțu Simion la Bălți urmează să fie anunțată oficial mâine, 21 aprilie. Întrebată de ce PAS nu a decis să susțină candidatul Platformei DA la Bălți, așa cum a decis în cazul alegerilor locale pentru șefia Capitalei, aceasta a menționat că organizația din Bălți a considerat necesar să aibă un candidat propriu: „Biroul Permanent Național a aluat act de acest lucru și a luat decizia de a-l înainta pe Guțu Simion”.

Alegerile locale vor avea loc pe 20 mai. La Bălți, din partea „Partidului Nostru” va candida Nicolai Grigorișin, iar candidatul de rezervă al partidului este Elena Grițco, care candidează independent. Din partea „Partidului Unității Naționale” va participa Sergiu Burlacu, iar din partea PSRM – Alexandru Usatîi. „Platforma DA” a propus-o pentru funcția de primar de Bălți pe președinta organizației teritoriale a partidului, Arina Spătaru, iar „Partidul Șor” l-a înaintat pe Pavel Verejan. Din partea partidului „Ruso-Slavean” va participa Oleg Topolinițkii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!