/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ România și Rusia nu s-au calificat în finala Eurovision 2018. Urmărește evoluția celor două țări

missing
11 mai 2018, ora 00:35

După ce anul trecut Iuliei Samoylova i-a fost interzis accesul în Ucraina pentru a participa la Eurovision, Rusia a decis să o trimită și în acest an pe Samoylova la concurs. Reprezentanta Rusiei nu a trecut însă în finala Eurovision 2018.

Trupa The Humans a urcat pe scenă pe poziția a doua. Reprezentanții României au interpretat piesa „Goodbye”, cu care nu au reușit însă să se califice în finală, marcând astfel o premieră negativă pentru România, una dintre puţinele ţări care a reuşit să se califice an de an.

Menționăm că reprezentanții Republicii Moldova vor lupta pentru trofeul Eurovision în finala concursului, asta după ce DoReDos a câștigat suficiente voturi pentru a merge mai departe în concurs.

În finala care va avea loc pe 12 mai, Moldova va concura alături de Serbia, Ungaria, Ucraina, Suedia, Australia, Norvegia, Danemarca, Slovenia, Olanda, Austria, Estonia, Cipru, Lituania, Israel, Cehia, Bulgaria, Albania, Finlanda și Irlanda. Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia – sunt calificate direct în finală, alături de ţara gazdă, Portugalia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram