Rusia și România a ratat finala de la Eurovision 2018. Reprezentanții celor două țări nu au acumulat numărul suficient de voturi pentru a trece de cea de-a doua finală.

După ce anul trecut Iuliei Samoylova i-a fost interzis accesul în Ucraina pentru a participa la Eurovision, Rusia a decis să o trimită și în acest an pe Samoylova la concurs. Reprezentanta Rusiei nu a trecut însă în finala Eurovision 2018.

Trupa The Humans a urcat pe scenă pe poziția a doua. Reprezentanții României au interpretat piesa „Goodbye”, cu care nu au reușit însă să se califice în finală, marcând astfel o premieră negativă pentru România, una dintre puţinele ţări care a reuşit să se califice an de an.

Menționăm că reprezentanții Republicii Moldova vor lupta pentru trofeul Eurovision în finala concursului, asta după ce DoReDos a câștigat suficiente voturi pentru a merge mai departe în concurs.

În finala care va avea loc pe 12 mai, Moldova va concura alături de Serbia, Ungaria, Ucraina, Suedia, Australia, Norvegia, Danemarca, Slovenia, Olanda, Austria, Estonia, Cipru, Lituania, Israel, Cehia, Bulgaria, Albania, Finlanda și Irlanda. Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia – sunt calificate direct în finală, alături de ţara gazdă, Portugalia.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!