A promis în campanie tot ce-au vrut să audă alegătorii, iar acum va trebui să îndeplinească tot ce a promis, ca să nu dezamăgească. În campania electorală, Andrei Năstase a promis terenuri sportive, drumuri noi și o primărie fără corupție. Nu toți locuitorii capitalei cred însă că primarul nou ales va reuși să-și onoreze angajamentele, mai ales că nici timp nu prea are – doar 1 an.

Andrei Năstase s-a lansat în campanie cu mai multe proiecte ambițioase. A promis drumuri moderne, soluționarea problemei ambuteiajelor și amenajarea terenurilor de joacă și a zonelor de odihnă: „Soluționăm traficul infernal din intersecția străzilor sau bulevardului Ștefan cel Mare și Strada Creangă. […] Îmi propun ca, în fiecare sector al capitalei noastre, să construiesc, în primul an de activitate, câte două terenuri de sport mixte. […] Vă promit cu toată responsabilitatea că, în calitate de primar al municipiului Chișinău, vom avea un oraș care va fi redat oamenilor, locuitorilor. Un oraș care să fie al nostru, al tuturor unde nu vom mai avea garduri, bariere instalate ilegal”.

Năstase a mai promis că va stârpi corupția din primărie și va lupta cu mafia imobiliară: „Imediat după accederea în funcția de primar toate schemele mafiei imobiliare vor fi stopate, iar toți cei implicați în ele vor fi deferiți justiției cu transmiterea materialelor la Procuratură. […] Ne propunem, la nivelul primăriei, să eliminăm corupția și haosul. Ne preocupă în mod prioritar calitatea transportului, suficiența lui, ne preocupă drumurile, ne preocupă curțile, ne preocupă mediul ambiant, ne preocupă educația și medicina”.

Unii nu cred că noul primar își va onora toate angajamentele. Alții spera totuși că orașul se va schimba.

„Dacă se va strădui, poate și va reuși”.

„Astea au fost declarații electorale. Cea mai mare este problema transportului public, nu microbuzele, ci autobuzele. Un an este foarte puțin, 4-5 ani vor arăta”.

„Un an e puțin pentru a face ceva așa important, dar totuși eu sunt sigură că el ceva va face într-un an”.

„Vom spera că încet, câte puțin orașul se va schimba cu ajutorul lui și cu implicarea noastră”.

După validarea rezultatelor alegerilor, Andrei Năstase va deține funcția de primar timp de 1 an, până la alegerile locale generale din 2019.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!