Președinta PAS, Maia Sandu, îl va acționa în judecată pe Ilan Șor pentru defăimare. Asta după ce primarul de Orhei a scris, pe pagina sa de Facebook, că Vlad Filat i-ar fi dat bani în plic Maiei Sandu, ca adaos la salariu - bani pe care, spune Șor, i-a pus chiar el în plic.

„Mi-am câștigat întotdeauna banii cinstit. Mai mult, de când am început să fac politică, am cheltuit propriile economii. Eu sunt cu banii la vedere. Din 2012, când am acceptat funcția de ministru, mi-am făcut publică declarația de avere, inclusiv economiile pe care le-am făcut în afara țării. Pot să justific proveniența legală a veniturilor și cheltuielilor mele până la ultimul bănuț”, a scris lidera PAS pe pagina sa de Facebook.

Acuzațiile lui Șor au curs după ce PAS a contestat rezultatele alegerilor locale din Jora de Mijloc, câștigate de Marina Tauber, din partea Partidului Șor.

„Scumpă Maia! În primul rând, înțeleg ura ta față de Marina, care este tânără, frumoasă și a obținut rezultate în tenis. (…) Trebuie să înțelegi: știu cât de mult ți-a plătit Filat în plic în fiecare lună, ca surplus la salariu. Și anume eu am fost cel care punea banii în plic, înainte ca el să ți-i transmită ție”, a scris Ilan Șor.

Anterior, primarul de Orhei a recurs și la alte insulte la adresa Maiei Sandu: „Pentru că ea… Așa se aude. Pentru că o nemernică, care nu a făcut nimic în viața aceasta… Unicul ei scop și sarcina ei este să distrugă tot ce a fost construit. Ei îi este frică, că vor veni oamenii și vor face tot ce au promis”.

Maia Sandu nu a reacționat atunci la aceste acuzații.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!