Consiliul Uniunii Europene a decis să prelungească sancțiunile impuse împotriva Crimeii pentru încă un an, până la 23 iunie 2019. O decizie în acest sens a fost luată la o reuniune a Consiliului UE din 18 iunie.

Potrivit acesteia, măsurile se aplică persoanelor din UE și companiilor din UE și se limitează la teritoriul Crimeei și Sevastopolului. Sancțiunile includ interdicții privind:

– importurile de produse originare din Crimeea sau Sevastopol în UE;
– investiții în Crimeea sau Sevastopol, ceea ce înseamnă că nici europenii, nici companiile cu sediul în UE nu pot cumpăra proprietăți imobiliare sau entități în Crimeea, finanța companii din Crimeea sau servicii de furnizare;
– servicii turistice în Crimeea sau Sevastopol, în special, navele de croazieră europene nu pot acosat în porturile din Peninsula Crimeea, cu excepția cazurilor de urgență;
– exporturile de anumite bunuri și tehnologii către firmele din Crimeea sau pentru utilizarea în Crimeea în sectoarele transporturilor, telecomunicațiilor și energiei și legate de prospectarea, explorarea și producția de petrol, gaze și resurse minerale. Serviciile de asistență tehnică, de brokeraj, de construcții sau de inginerie legate de infrastructura din aceste sectoare nu trebuie să fie furnizate.

Menționăm că, Uniunea Europeană a impus sancțiuni împotriva Crimeei în iunie 2014, după anexarea peninsulei către Rusia. Sancțiunile au fost prelungite în fiecare an.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!