De la începutul anului curent, întreprinderile de transport din Republica Moldova au transportat 1,7 mil. tone de mărfuri, cu 13,2% mai mult faţă de aceeași perioadă a anului trecut. Parcursul mărfurilor în luna mai 2018 a totalizat 396,6 mil. tone-km, cu 7,6% mai mult, comparativ cu luna mai din anul 2017.

În total, întreprinderile de transport feroviar, rutier, fluvial şi aerian au transportat 6,1 mil. tone de mărfuri. Acest volum de mărfuri este superior celui înregistrat în perioada similară din 2017 cu 13,4%.

Cea mai mare cotă o au întreprinderile de transport rutier, care în primele cinci luni ale anului curent au transportat 4,1 mil. tone, cu 12,2% mai mult decît în anul 2017. Pe locul doi se află transportul feroviar, cu ajutorul căruia în ianuarie-mai 2018 au fost transportate 2,0 mil. tone de mărfuri.

Cele mai multe produse au fost transportate cu transportul rutier în municipiile Chişinău (47,2%) şi Bălţi (7,0%), iar cele mai puține – în raioanele Orhei (1,1%) și Taraclia (1,0%).

Majoritatea mărfurilor transportate fac parte din categoriile: materiale de construcţie şi ciment – 28,6%, metale feroase şi fier vechi – 25,8%, cereale şi produse de panificaţie – 24,9%.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!