/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Când va examina Curtea Supremă de Justiție cererea de revizuire înaintată de Năstase privind alegerile locale

missing
16 iulie 2018, ora 17:03

Completul de judecată va fi format din magistrații Ion Druță, Luiza Gafton și Victor Burduh, cei care au adoptat hotărârea prin care a pus punct în dosarul validării mandatului de primar al liderului PPDA.

Amintim că, anterior avocatul lui Andrei Năstase a declarat anterior că în cadrul judecării cauzei privind validarea alegerilor la CSJ au avut loc mai multe încălcări. Una dintre neregulile sesizate se referă la faptul că cererea de recuzare a completului de judecată pe masa căruia a ajuns dosarul alegerilor a fost examinat, inclusiv, de o judecătoare care nu ar mai fi în drept să dețină calitatea de magistrat, pentru că a atins plafonul limită de activitate de 65 de ani. Este vorba despre magistrata Iuliana Oprea, care la o zi de la înaintarea cererii de revizuire a plecat din sistem, iar Parlamentul i-a acceptat demisia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram