Ruslan Codreanu s-a numit singur pe sine în funcția de primar interimar al Capitalei. Rugat să documenteze dispoziția Codreanu afirmă că este una legală, iar în privința afirmațiilor consilierilor PSRM și PL precum că Consiluliul Municipal ar trebui să numească primarul interimar, Codreanu spune că sunt speculații.

„Se pune întrebarea, cine asigură interimatul funcției, din doi viceprimari, dintre care un viceprimar a scris cerere că dânsul refuză interimatul? Ce se întâmplă atunci? Legea spune foarte clar, că se asigură de celălalt viceprimar. Nu este în lege scris că intervine Consiliul Municipal”, a declarat Codreanu.

El a mai precizat că Nistor Grozavu a semnat o cerere prin care refuză să asigure interimatul. „Respectiv, de drept se asigură interimatul de celălalt viceprimar”, susține Codreanu.

În privința a afirmațiilor consilierilor din cadrul ședinței CMC, Codreanu a declarat: „Nu pot să le cataloghez decât speculații. Dacă nu este ilegal nimic aici, că legea foarte clar spune: se asigură de drept de către unul dintre viceprimari. La Trezorerie s-a pus întrebarea: cine asigură interimatul? Domnul Grozavu a scris cerere că el nu asigură interimatul. Mi-am asumat eu interimatul, conform legii. Nimic ilegal. Nu sunt primar general, sunt viceprimar”, a punctat Codreanu.

Foto: FB/ Valeriu Munteanu

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!