Avionul va atinge o viteză maximă de peste 6.400 km/h. Primul zbor ultra rapid ar putea avea loc în 2028, scrie yoda.ro.

Compania Boeing a prezentat detalii despre un nou tip de avion hipersonic, care va putea strabate distanta de la New York la Londra în doar 2 ore.

Avionul va fi de trei ori mai rapid ca un Concorde și va putea zbura mult mai sus ca acesta, la o altitudine de aproximativ 29 km. Acesta va fi puțin mai mic ca un Boeing 737 și va putea transporta numai 34 de pasageri.

Deocamdată compania a arătat doar desene și machete cu noul model. Ca design, pare să fie un conceput cu adevărat futurist, o combinație între un Concorde și o navă spațială.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!