Amnesty International Moldova este îngrijorată cu privire la asigurarea ineficientă a securității persoanelor, care au participat la protestele, desfășurate la data de 29 iulie 2018, în orașul Ungheni.

„Amintim că la data de 29.07.2018, în orașul Ungheni, opoziția a organizat un protest pașnic. Simultan, un grup de protestatari pro-guvern a organizat un contra-protest. În consecință, s-au produs mai multe altercații între protestatarii din ambele grupuri. Aceste altercații nu au fost eficient prevenite și stopate de către forțele de asigurare a ordinii de drept”, se arată într-un comunicat al organizației. În acest context, Amnesty International Moldova reiterează că:

– Libertatea întrunirilor și dreptul la libera exprimare sunt drepturi constituționale, care trebuie să fie cu strictețe asigurate și protejate de către stat;
– Dreptul de a fi protejat de către poliție, în cadrul protestelor pașnice, constituie o normă imperativă și o datorie a statului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!