Procuratura nu s-a autosesizat în baza declarației deputatului democrat Cornel Dudnic, care a spus ,într-un discurs public, că dacă R. Moldova se va uni cu România, va fi primul care va lua arma în mână și va apăra autonomia Găgăuziei. Potrivit procuraturii, nu a fost identificat careva indici că declarațiile deputatului au drept intenție „provocarea de acțiuni ce ar promova dezbinarea națională pe teritoriul R. Moldova”, scrie ZdG.

„Analiza conținutului respectivului discurs nu atestă prezența unor îndemnuri îndreptate spre ațâțarea vrajbei, diferențierii sau dezbinării naționale, etnice sau religioase, incitări la ură sau agresiune pe careva motive de discriminare, conturându-se natura politică a acestor declarații”, se menționează în răspunsul Procuraturii.

Amintim că, declarația lui Dudnic a fost făcută în satul Tomai din raionul Ceadîr-Lunga, la Consiliul Raional al autorităţilor locale din Găgăuzia. În cadrul întâlnirii date s-a aprobat o rezoluție prin care s-a declarat anul 2018 anul când s-au împlinit o sută de ani de la ocuparea Basarabiei de către România.

„Pentru a închide tema unionismului, vă promit că dacă vreodată acest proiect al Unirii se va produce, voi fi primul care îşi va lua arma şi voi merge să apăr autonomia găgăuză”, a declarat atunci Dudnic.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!