Un element prioritar pentru următoarea guvernare este cercetarea tuturor celor implicați în furtul miliardului, sancționarea lor și recuperarea banilor. Acesta este un element cheie pentru orice guvernare ca să construiască credibilitate, ca oamenii să mai aibă încredere în conducătorii țării și acest lucru trebuie să se întâmple în primul rând. Declarația aparține președintei Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, și a fost făcută în cadrul emisiunii „Ora expertizei”, transmite IPN.

Potrivit liderului PAS, judecătorii și procurorii trebuie să fie selectați, în primul rând, în funcție de integritate și de aceasta este nevoie de un Consiliu Superior al Magistraturii format din oameni onești și care, într-adevăr, îi filtrează pe cei care intră în justiție, îi dau afară pe cei care au comis abuzuri. „Pentru că doar niște oameni liberi și corecți vor putea să investigheze acest furt, evident că nu cei care fac parte din gașca actuală a guvernării”, spune Maia Sandu.

Președinta PAS se întreabă dacă în situația în care este anulat votul cetățenilor pentru primarul capitalei, cine o să creadă actuala guvernare că își dorește un proces democratic pentru alegerea judecătorilor. „Este un populism, procurorul trebuie să vină din afară, un om care nu a fost implicat în sistem. Un om care are curaj și suficient profesionalism să pornească marea reformă a Procuraturii”, a declarat Maia Sandu.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!