O anchetă a fost deschisă în Franţa după moartea unui adolescent care s-a jucat la „Momo Challenge”, un joc macabru ce îi ameninţă pe participanţi incitându-i să comită acte periculoase, transmite Agerpres.

Oamenii legii din regiune au încerct să elucideze decesul unui adolescent de 14 ani găsit fără suflare la domiciliul părinţilor săi.

“Ancheta continuă pentru a determina circumstanţele sinuciderii şi eventuala infracţiune de incitare la suicid a minorilor de sub 15 ani”, a declarat procurorul din Rennes, Nicolas Jacquet.

Adolescentul a fost găsit în weekendul trecut în camera sa spânzurat cu o centură de kimono, deşi avea în perspectivă “numeroase proiecte”, a mărturisit familia sa.

Potrivit părinţilor săi, el nu s-a sinucis ci s-a aflat sub provocarea unui joc de pe internet, numită ‘Momo challenge’ (traducere: „Provocare Momo”), un ‘joc’ periculos accesibil prin mesageria WhatsApp.

Familia sa declară că unele “provocări” la care se supusese adolescentul au lăsat urme pe corpul său, precum vânătăi. Familia lui a dorit să tragă semnalul de alarmă pentru a împiedica alte drame de acest gen.

Ministrul de interne, Gérard Collomb, a fost chestionat recent de secretarul pentru educaţie, Gabriel Attal, în legătură cu riscurile pe care le presupune jocul ‘Momo Challenge’. Potrivit lui, “Cei tineri sunt supuşi unei presiuni psihologice, fiind obligaţi să realizeze o serie de provocări multe dintre ele periculoase”.

“În caz de nerealizare a acestora, victimele sunt ameninţate că datele lor personale şi fotografii vor deveni publice sau sunt chiar ameninţați cu moartea”, susţine Attal care se întreba ce dispoziţii sunt prevăzute în Franţa pentru a proteja tinerii de acestei de practici.

În primăvara anului 2017, poliţia franceză a avertizat asupra riscurilor unui joc similar, „Blue whale Challenge” („Balena Albastră”), care îi incita pe tineri să realizeze timp de 50 de zile provocări din ce în ce mai periculoase, până la ultima etapă: sinuciderea.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!