Președintele Parlamentului, Andrian Candu, susține că o parte a Raportului despre ancheta privind Fundația „Open Dialog” (FOD) a fost secretizată din motiv că aceasta conține date despre anumite companii și conturi bancare, ce figurează în investigații internaționale.

Totuși, acesta spune că se vor depune eforturi ca partea confidențială a Raportului să fie făcută publică.

Totodată, Candu a mai declarat că va da ordine ca Raportul să fie tradus în limba engleză și să fie expediat la mai multe instituții internaționale precum Comisia Europeană sau NATO.

Amintim că, astăzi, comisia parlamentară care s-a ocupat de ancheta privind Fundația „Open Dialog” (FOD) a prezentat raportul în plenul Parlamentului. În urma examinării raportului, președintele comisiei, deputatul Igor Vremea, a spus că Procuratura va fi sesizată de Parlament în vederea analizării acțiunilor liderilor politici Maia Sandu și Andrei Năstase prin prisma trădării de patrie.

Reprezentanții PAS și PPDA resping acuzațiile privind finanțatrea partidelor pe care le conduc de către FOD și susțin că rezultatele și concluziile anchetei sunt manipulatorii.

Vezi și: /DOC/ Concluziile raportului comisiei de anchetă a Fundației Open Dialog și recomandările în adresa Procuraturii Generale

Deputat PL: „Adevărul spus pe jumătate nu e adevăr. Dacă spunem că au fost finanțate anumite partide, trebuie să spunem și de finanțarea altor partide”

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!