Dacă unii copii se topesc după pisici, câini sau pești, sunt și micuți care se dau în vânt după... melci. Și nu din cei obișnuiți, care cresc în Moldova, ci aduși tocmai din Africa. Este și cazul unui băiețel de doar doi ani din Chișinău, care, la ziua sa de naștere, a primit în dar un melc gigant. Micuțul este atât de încântat de noul său animal de companie încât îi face baie în fiecare zi și îl hrănește cu varză. Astfel de melci nu prea se găsesc în Moldova, iar prețul acestora poate ajunge chiar și până la o mie de lei.

Îl cheamă Cucu, are peste 10 cm și a fost adus tocmai din Africa. De ceva timp, este cel mai bun prieten și animalul de companie al unui micuț, de doar 2 ani, din Chișinău”, Ana Sârbu, reporter TV8.

„Melcul, unde-i melcul? Acolo-i melcul. Unde-s ochișorii melcului? Acolo”.

Alex a început să fie fascinat de melci după ce a descoperit renumitul cântec „Melc-melc-codobelc”. De atunci, părinții băiețelului i-au cumpărat doar jucării, în formă de cochilie. Iar de ziua sa, în octombrie, a primit în dar … doi melci adevărați.

Eu spuneam că niciodată nu am să cresc așa ceva în casă. Cum să crești? După care m-am gândit că va fi interesant pentru el, lui Alex o să-i placă foarte mult și am zis, de ce nu? Primele două săptămâni nu mâncau nimic, am crezut că au murit, dar eu nu îi țineam în mediul corespunzător”, Cristina Chiron, mama băiețelului.

Acum a rămas cu un singur melc, pentru că pe celălalt a decis să-l dăruiască.

Este un melc african. Melcul uriaș Ahatina Reticulata Albinos, mai sunt exact așa negri. Eu am citit absolut tot ce ține de melci, pentru că a făcut ouă”, Cristina Chiron, mama băiețelului.

În doar câteva luni, melcul a depus peste 250 de ouă. Mama băiețelului și-a împărtășit experiența și pe blog, iar la scurt timp, zeci de femei i-au scris că vor și ele…așa animale de companie pentru copiii lor. Mai ales că melcii nu trebuie scoși la plimbare și nu fac gălăgie.

Toată lumea a început să-mi scrie mesaje. Să le păstrez câteva ouă sau dacă am melci în plus, ca să le dau și lor. Cred că dacă le păstram pe toate 116 ouă, acum era să le fi dat pe toate. Ouăle le-am înghețat, pentru că ei pot deveni adevărați invadatori. În doar jumătate de an cresc o așa dimensiune”, Cristina Chiron, mama băiețelului.

Chiar dacă abia a împlinit 2 ani, Alex are mare grijă de animalul său de companie. Îl spală în fiecare zi și nu uită să-l hrănească, varza fiind preferata melcului.

Melcul este ușor de întreținut. O dată la 2-3 zile facem curățenie în acvarium. În fiecare zi facem baie, copilul deja știe când el se trezește. Așa îl trezim dimineața, pentru că dacă nu l-am trezi să facă baie, ar dormi toată ziua pentru că este un animal nocturn”, Cristina Chiron, mama băiețelului.

Pe lângă melcul matur, familia Chiron crește și alți doi melci mai mici, care sunt de mărimea unui bob de mazăre. Un melc african matur de un an poate să coste peste 1000 de lei, iar unul tocmai ieșit din ou – peste 100 de lei. Aceștia ajung să atingă în jur de 18 centimetri.

Reporter: Ana Sârbu
Imagine: Tudor Bigu

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!