După ce va ieși din Uniunea Europeană, Marea Britanie va continua să primească migranții care au scopul de a munci pe teritoriul Regatului Unit, însă, va introduce un sistem nou de angajare, care se va baza pe calificările persoanelor care vor să se angajeze aici și nu va ține cont de locul din care vin, scrie Protv.ro, cu referire la declarațiile lui Sajid Javid, ministrul de Interne al Marii Britanii.

„Punem în aplicare instrucţiunea clară de a prelua controlul asupra graniţelor noastre şi va exista un nou sistem care va lucra în interesul poporului britanic. Va fi un sistem de imigraţie bazat pe calificări construit în jurul talentului şi a expertizei cu care vin oamenii, în loc de locul în care vin, maximizând beneficiile imigraţiei şi demonstrând că Marea Britanie este deschisă pentru afaceri”, a spus Sajid Javid.

Acest sistem urmează a fi introdus în Regatul Unit treptat, până în anul 2021 și va elimina limita pentru muncitorii calificaţi precum medicii şi inginerii. Salariul anual minim al acestei categorii de muncitori, la care aceștia vor putea obține o viză de ședere în Marea Britanie cu scopul de a munci, ar putea fi stabilit la 30.000 de lire sterline. Viza ar putea avea o valabilitate de cinci ani.

Pe de altă parte, accesul muncitorilor necalificați în Regat se va face pe baza unei vize “temporare”, cu valabilitate de maximum un an, atât timp cât aceștia au un job. Odată ce această viză expiră, muncitorii necalificați vor fi obligați să părăsească Marea Britanie și se vor putea întoarce abia peste un an, scrie sursa citată.

De asemenea, după Brexit, migranții nu-și vor mai putea aduce toată familia pentru a primi rezidență.

În prezent, cetățenii UE pot aplica pentru pașaport britanic după cinci ani de rezidență în Marea Britanie, scrie Protv.ro.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!