/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Un secol de viață. Petrecere de zile mari pentru un bătrân din satul Cruglic, care a împlinit 100 de ani

missing
24 decembrie 2018, ora 17:43

Îmi pare că mai mult sunt flăcău. Mănânc, frumos… am gustos, mă țin bine”, Ignat Săndulescu

Acestea fiind spuse, nea Ignat, care acum câteva zile a împlinit 100 de ani, ne-a oferit și rețeta cum să ajungi plin de viață chiar și după un secol de trai.

Să vă păziți cu răcelile, cu tot. Totdeauna paza bună trece primejdia rea. Viața și-o păstrează și omul. Un pahar de vin la vreme, o bucățică când trebuie la vreme, asta-i scumpă trecere”, Ignat Săndulescu

Toată viața a trăit cu o singură femeie. După ce soția sa a decedat, pe când avea 79 de ani, nu s-a gândit la o nouă însurătoare.

Mândrele deamu eu le-am uitat, și ele pe mine m-au uitat. Îi drept…îi drept sau nu..”, Ignat Săndulescu

Moș Ignat s-a născut la sfârșitul anului 1918, peste puțin timp după încheierea primului război mondial. A fost soldat și în armata română, și în cea rusă. Nu a fost pe front, dar îl podidesc lacrimile când își amintește de înrolarea în armată.

S-a cedat Basarabia. S-au dus românii, au venit rușii. În 42 m-am căsătorit. Când în septembrie primesc ordin deja nu ca recrut la armată, dar ca mobilizat că mergea războiul”, Ignat Săndulescu

Se mândrește cu cei trei fii ai săi, mezinul și acum îi este alături.

Ne-a ajutat tare mult. Ne-a ținut copiii, sfaturi bune ne-a dat. Acum puțin nu vede, dar nici acum nu stă. Dejghioacă păpușoiul, diferite face, nu-i de acesta care să stea”, Pantelimon Săndulescu, fiu

Ne ocără, când ne mai lăuda, ne mai certam unul cu altul. Așa-i la un loc”, Maria Săndulescu, nora

Eu l-am văzut pe dânsul toată vremea se ducea, lucra, venea. Iată și eu tot așa mă duc, lucrez, aduc, fac. El a lucrat și pe noi ne-a învățat”, Vera Săndulescu, nora lui Ignat Săndulescu

Are sfaturi și pentru cei nouă nepoți și tot atâția strănepoți.

Niciodată nu l-am văzut – o înjurătură nu am auzit de la el. Niciodată nu l-am văzut în stare de ebrietate. Este un exemplu viu. Îl privești, îl urmărești și poate să-ți servească ca un model de a duce o viață decentă”, Galina, nepoată

O sută de ani l-a surprins pe moș Ignat înconjurat de rude și de alți oameni dragi, care i-au cântat încă mulți ani trăiască.

„Fii sănătos și încă o sută de ani înainte. O sută nu vreau, e prea mult
Zile senine și fericire, la mulți ani să trăiți.

Potrivit datelor oficiale, la începutul acestei luni în țară erau aproape 300 de persoane, majoritatea femei, cu vârsta de peste 100 de ani. Cel mai longeviv moldovean este un bărbat care a atins 115 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram