Doi bărbați, cetățeni ai Republicii Moldova de 48 și 56 de ani au fost reținuți în flagrant de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Aceștia sunt învinuiți de contrabandă cu articole prețioase, care erau procurate din Turcia. Valoarea acestora fiind de 5,3 milioane de lei.

Indivizii au fost prinși în timp ce transmiteau patru kilograme din aur și 2,4 kg de articole din argint. Tot atunci, a fost surprinsă și transmiterea a 63 250 de lei – taxa pentru transportarea bunurilor de contrabandă.

Astfel, la domiciliul și sediul întreprinderii administrate de proprietarul magazinelor au fost depistate, în total, 36,2 kg de articole confecționate din argint și 3,2 kg de bijuterii din aur, fără acte de proveniență. Tot în cadrul perchezițiilor au fost descoperiți și ridicați 420 000 lei, despre care se presupune că ar proveni din activitatea infracțională deconspirată.

Potrivit anchetei, unul dintre învinuiți era responsabil de transportarea bijuteriilor de contrabandă, iar celălalt le comercializa prin intermediul magazinelor specializate, deținute în mai multe localități din țară.

Loturile de bijuterii au fost ridicate și urmează a fi transmise spre expertiză, iar bărbații au fost reținuți și plasați în arest preventiv pentru 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate sau cu tangență la acest caz. În caz de condamnare, învinuiții riscă închisoare pe un termen de până la zece ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!