Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) merge în campania electorală pentru alegerile parlamentare pe circumscripția națională cu 41 de candidați, potrivit listei înaintate de comuniști la Comisia Electorală Centrală (CEC). Capul listei este președintele PCRM, Vladimir Voronin, acesta este urmat în listă de către Tatiana Babin și Elena Bodnarenco. 

Totuși, câțiva dintre actualii deputați ai fracțiunii PCRM din Parlament se află la coada listei, or, numele candidaților au fost puse în ordine alfabetică. Spre exemplu, deputata Inna Șupac se află poziția nr. 37; deputatul Oleg Reidman, pe locul 32; deputata Maria Postoico, pe locul 30, iar deputata Alla Mironic, pe locul 25.

Candidații PCRM pe circumscripția națională au fost înregistrați ieri, 2 ianuarie; nouă dintre aceștia au fost excluși din listă, din motiv că nu ar fi prezentat certificate de integritate. Totodată, patru candidați au fost eliminați din listă la solicitarea partidului,

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!