/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 807: Atac în Rusia și lupte grele la Harkov! ISW avertizează Moldova, iar Finlanda anunță soluția de pace

/VIDEO/ Mii de persoane îi aduc omagiu primarului din Gdansk, ucis la un concert caritabil

missing
15 ianuarie 2019, ora 11:47

Potrivit Digi24, mii de polonezi au stat înmărmuriți, în tăcere, și au ascultat melodia „The Sound of Silence”, reinterpretată de Disturbed şi i-au adus un omagiu lui Pawel Adamowicz, cel care a fost în ultimii 20 de ani primarul oraşului Gdansk. Acesta a murit după ce a fost înjunghiat pe scenă, în timpul unui concert caritabil.

Printre cei care s-au adresat mulţimii, aseară, s-a aflat şi Donald Tusk, actualul preşedinte al Consiliului European şi fostul şef al partidului din care făcea parte edilul. De asemenea, Gdansk este oraşul natal al oficialului european.

Vreau să promit, în numele Domnului, în numele tuturor, al oamenilor din Gdansk, al polonezilor şi al europenilor, că pentru voi şi pentru toată lumea vom proteja Gdanskul, Polonia şi Europa noastră, că ura nu va învinge, vom lupta împotriva ei!”, a declarat Tusk.

Primarul oraşului Gdansk din Polonia, Pawel Adamowicz a fost înjunghiat pe scenă în timpul unui eveniment caritabil. Sute de oameni au fost prezenți la concert al cărui scop era strângerea de fonduri pentru a finanța achiziționarea de echipamente medicale.

Atacatorul, un bărbat de 27 de ani, a spus că a vrut să se răzbune pe partidul din care făcea parte primarul. Agresorul a susţinut că Platforma Civică, formaţiunea care a fost la guvernare până în 2015, l-a condamnat fără vină la cinci ani de închisoare şi că l-a torturat după gratii. El a stat în detenţie pentru jaf armat. Acum riscă o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram