/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 805: Atac cibernetic în Moldova, paradox istoric, decizie UE și arme chimice! Zelenski: Putin e un nazist

/VIDEO/ Filip comentează „pomenile electorale” și își critică oponenții. „În trei ani de zile nu am avut opoziție”

missing
17 ianuarie 2019, ora 16:28

Premierul Pavel Filip se arată nemulțumit de opoziția din Republica Moldova. Acesta spune că și-ar fi dorit, în cei trei ani de când este prim-ministru, o opoziție „mai puternică și mai incisivă”.

„Am fost acuzați de opoziție că am venit cu majorări în an electoral. Este important să înțelegem că am preluat guvernarea în 2016, în stare de dezastru. În 2017 am început să facem schimbări care să ne aducă bani la buget. Am avut încasări mai mari la buget în 2018 și acestea ne-au permis să facem investiții, să venim cu majorări de salarii, pensii și alocații sociale”, a explicat Filip.

„Trei ani de zile nu am avut opoziție. Nu știu dacă ar trebui să ne bucurăm sau nu”, a mai spus premierul, în cadrul conferinței de presă, la care și-a prezentat raportul de activitate pentru ultimii trei ani.

De asemenea, prim-ministrul a comentat și faptul că actualii concurenți electorali din partea Partidului Democrat (PD) ar utiliza resursele administrative pentru campania electorală și că ar face „pomeni electorale”. Informații care se regăsesc într-un raport al Asociației Promo-LEX.

„Nu este adevărat. Vreau să priviți aceste declarație prin prisma campaniei electorale. Cu toții o să avem parte de multă minciună , multă speculație în acest sens. Nu știu dacă există o țară unde partidul de la guvernare să nu fie învinuit de folosirea instrumentelor administrative, pentru că fiecare tinde să scoată în evidență acest lucru. Eu îmi exprim dezacordul cu certitudine în acest sens”, a mai spus premierul.

Întrebat de o jurnalistă cum comentează faptul că deputații democrați merg în teritoriu și participă la evenimente la care taie panglici în cadrul proiectului „Drumuri bune”, Pavel Filip a comentat: „Dar cum să nu participe? Sunt oameni care au fost  în această garnitură de guvernare, sunt oameni care au susținut și au votat proiectele care au fost elaborate aici, la Guvern. Atunci când spun că noi venim «pomeni electorale», categoric nu e așa, aceasta nu e o pomană electorală a Guvernului, dar este un merit și un drept al Guvernului să facă acest lucru, un drept obținut cu multă muncă”, a comentat prim-ministrul.

Pavel Filip a enunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, realizările Executivului din ultimii trei ani. Acesta a vorbit despre majorările de pensii, de salarii pentru bugetari și indemnizații, despre proiectele „Drumuri bune”, „Un doctor pentru tine” ș.a.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram