/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/FOTO/ Ultimele două apartamente reparate după explozia de pe bd. Moscova au fost date în exploatare. Cum arată acestea

missing
23 ianuarie 2019, ora 15:41

Alte două familii care au avut de suferit în urma exploziei de toamna trecută, de pe bulevardul Moscova din Chișinău, pot reveni în locuințele lor. Astăzi, au fost date în folosință ultimele două apartamente, renovate cu suportul Primăriei orașului. Apartamentele se află la etajele 13 și 16. 

Primele apartamente au fost date în folosință săptămâna trecută, însă, potrivit reprezentanților Primăriei Chișinău, termenul a fost extins cu trei zile, pentru că proprietarii locuințelor au selectat finisaje individuale.

„Aici s-au făcut renovări prin înlocuirea tâmplăriei și a pardoselilor, instalarea obiectelor sanitare în baie, reabilitarea rețelei de încălzire, tencuirea și vopsirea pereților etc.”, menționează reprezentanții Primăriei, într-un comunicat. 

Pentru lucrările de reparație, din bugetul municipal a fost alocat un milion de lei.

De asemenea, în bloc au fost reparate sau înlocuite ascensoare, s-au făcut reparații la scara blocului, în locurile de uz comun etc. De asemenea, pentru perioada caldă a anului sunt planificate lucrări de amenajare a teritoriului în perimetrului blocului.

„Municipalitatea și-a asumat, de asemenea, reparația a patru locuințe de la etajul 16, învecinate zonei exploziei, prin acordarea de surse financiare din Fondul de rezervă al municipiului Chișinău, distribuite direct locatarilor”, spun reprezentanții Primăriei. 

Primăria Chișinău a alocat inițial zece milioane lei pentru reabilitarea blocului afectat de explozie, ulterior, au mai fost alocate circa trei milioane de lei pentru achiziționarea unui ascensor marfar nou și lucrări de finisaje în apartamente.

Explozia a avut loc la începutul lunii octombrie a anului trecut. În urma deflagrației, cinci persoane au murit, printre care și un copil de patru ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram