/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Candidatul blocului ACUM la Nisporeni a contestat în instanță înregistrarea lui Plahotniuc în cursa electorală

missing
29 ianuarie 2019, ora 09:06

„Este inadmisibil ca multiplele încălcări admise la colectarea semnăturilor de către Vladimir Plahotniuc să fie trecute cu vederea și acestuia să-i fie validate 1000 de semnături din 1000 depuse”, a scris Terguță pe pagina sa de facebook. Potrivit lui, candidatul PDM, Vladimir Plahotniuc, a admis următoarele încălcări la colectarea semnăturilor:

– încălcarea art.47 alin.(4) al Codului electoral prin faptul completării listelor de subscripție nu de către susținători PERSONAL așa cum spune legea și cum aceasta s-a aplicat în raport cu alți candidați, ci de către operatori.

– încălcarea art.47 alin.(3) al Codului electoral prin aceea că listele de subscripție au fost completate fără a ține cont de PRIMĂRIILE ÎN CARE LOCUIESC cei ce au semnat în susținerea lui Vladimir Plahotniuc.

– încălcarea art.47 alin.(6) al Codului electoral prin faptul că semnăturile NU AU FOST COLECTATE ÎN PREZENȚA membrilor grupului de inițiativă, ci în lipsa acestora.

Anterior, Terguță a contestat înregistrarea lui Plahotniuc la la CEC și a cerut scoaterea acestuia din cursa electorală, însă CEC a respins sesizarea deoarece a fost depusă prea târziu. Potrivit lui Iurie Ciocan, membru al CEC, în sesizare se vorbește despre fapte care au avut loc pe 3 ianuarie, iar sesizarea a fost depusă pe 22 ianuarie, termenul legal fiind de trei zile.

Pe lângă Vlad Plahotniuc și Ion Terguță, pe circumscripția Nisporeni a mai fost înregistrat și candidatul Partidului Socialiștilor Pavel Artamonov.

Găsiți mai multe informații despre candidații la alegerile parlamentare 2019, harta circumscripțiilor și știri electorale pe Alegeri.tv8.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram