Ion Terguță, candidatul blocului ACUM pe circumscripția Nisporeni anunță că a contestat la Judecătoria Ungheni, Hotărârea Consiliului electoral de înregistrare în calitate de candidat a lui Vladimir Plahotniuc.

„Este inadmisibil ca multiplele încălcări admise la colectarea semnăturilor de către Vladimir Plahotniuc să fie trecute cu vederea și acestuia să-i fie validate 1000 de semnături din 1000 depuse”, a scris Terguță pe pagina sa de facebook. Potrivit lui, candidatul PDM, Vladimir Plahotniuc, a admis următoarele încălcări la colectarea semnăturilor:

– încălcarea art.47 alin.(4) al Codului electoral prin faptul completării listelor de subscripție nu de către susținători PERSONAL așa cum spune legea și cum aceasta s-a aplicat în raport cu alți candidați, ci de către operatori.

– încălcarea art.47 alin.(3) al Codului electoral prin aceea că listele de subscripție au fost completate fără a ține cont de PRIMĂRIILE ÎN CARE LOCUIESC cei ce au semnat în susținerea lui Vladimir Plahotniuc.

– încălcarea art.47 alin.(6) al Codului electoral prin faptul că semnăturile NU AU FOST COLECTATE ÎN PREZENȚA membrilor grupului de inițiativă, ci în lipsa acestora.

Anterior, Terguță a contestat înregistrarea lui Plahotniuc la la CEC și a cerut scoaterea acestuia din cursa electorală, însă CEC a respins sesizarea deoarece a fost depusă prea târziu. Potrivit lui Iurie Ciocan, membru al CEC, în sesizare se vorbește despre fapte care au avut loc pe 3 ianuarie, iar sesizarea a fost depusă pe 22 ianuarie, termenul legal fiind de trei zile.

Pe lângă Vlad Plahotniuc și Ion Terguță, pe circumscripția Nisporeni a mai fost înregistrat și candidatul Partidului Socialiștilor Pavel Artamonov.

Găsiți mai multe informații despre candidații la alegerile parlamentare 2019, harta circumscripțiilor și știri electorale pe Alegeri.tv8.md.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!