/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Primarul de Rîșcani, Victor Bogatico, nu a fost înregistrat în calitate de candidat pe circumscripția nr. 4. Acesta a contestat decizia la CEC

missing
04 februarie 2019, ora 12:34

Primarul orașului Rîșcani, Victor Bogatico, nu a fost înregistrat în calitate de candidat pe circumscripția nr. 4, Rîșcani, la alegerile parlamentare din acest an. Motivul invocat de membrii Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală (CECE) este că peste 150 de semnături, colectate de grupul de inițiativă, sunt eronate.

Potrivit deciziei CECE, din cele aproximativ șase sute de semnături colectate de membrii grupului de inițiativă, 151 de semnături nu sunt valabile, deoarece ar fi fost scrise de aceeași mână. Astfel, cele circa 450 de semnături rămase nu sunt suficiente pentru ca acest candidat să fie înregistrat, or, pentru ca dosarul să fie complet, sunt necesare minim cinci sute de semnături.

Victor Bogatico a contestat decizia CECE la Comisia Electorală Centrală (CEC). În contestație acesta face referire la articolul 47, aliniatul 4 din Codul Electoral și a punctului 18 din Regulamentul privind modul de întocmire, prezentare și verificare a listelor de subscripție, care, potrivit contestatarului, prevede că, dacă susținătorul nu poate, din motive obiective, să completeze datele solicitate, acest lucru poate să-l facă un membru al grupului de inițiativă.

Contestația a fost depusă la CEC ieri, 3 februarie, astfel, aceasta urmează a fi analizată de membrii  Comisiei în una dintre zilele următoare.

Victor Bogatico candidează și pe circumscripția națională la aceste alegeri, din partea Partidului Nostru, fiind numărul 54 pe listă.

Vezi și:

Șor și Bogatico, doi primari, candidați la parlamentare, condamnați în prima instanță, cu certificate de integritate diferite

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram