/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 805: Atac cibernetic în Moldova, paradox istoric, decizie UE și arme chimice! Zelenski: Putin e un nazist

Andrian Candu a votat pentru „a continua proiectele începute de actuala guvernare”

missing
24 februarie 2019, ora 09:48

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, spune că a votat pentru ca toate proiectele începute de actuala guvernare să continue. Democratul a îndemnat cetățenii să iasă la vot „pentru că viitorul țării constă în votul de astăzi”.

„Am votat pentru ca toate proiectele și faptele bune, rezultatele oținute – „Prima Casă”, majorări de pensii și salarii, reforele în medicină. Am votat pentru cea mai bună echipă”, a declarat Andrian Candu.

Andrian Candu spune că speră să obțină cât mai multe mandate în urmtorul Parlament astfel ca să poată forma o majoritate. De asemenea, la secția de votare președintele Parlamentului spune PDM va discuta cu toți cei care vor avea reprezentanți în legislativ.

Despre agitația electorală în ziua alegerilor Andrian Candu spune că nu este permisă agitația doar în secția de vot, în afara ei este permisă – fără a fi stabilită o distanță doar că nu pot fi lipite afișe electorale pe stâlpi și copaci.

Informațiile apărute în ultimele zile despre dosarul intentat în Rusia pe numele liderului PDM, Vlad Plahotniuc, Andrian Candu le-a catalogat drept „manipulări și speculații”. „Tot ceea ce a apăut cu 2-3 zile înainte de alegeri sunt sigur că sunt doar manipulări și speculații”, a afirmat președintele Parlamentului.

Potrivit lui, Federația Rusă a folosit mai multe instrumente ca să influențeze legerile din Republica Moldova: amnistia migrațională, dosare penal, ostaticii moldoveni din Afganistan.

Democratul spune că a participat și la referendum pentru că „un Parlament mai mic va fi mai eficient și mai puțin costisitor”, spune Andrian Candu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram