/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO VOX/ Au votat pentru o viață mai bună. Ce așteptări au oamenii de la viitoare guvernare, în ziua alegerilor

missing
24 februarie 2019, ora 15:51

Cei care au ieșit astăzi la vot spun ca așteaptă de la noii parlamentari salarii și pensii mai mari, iar tinerii să nu plece peste hotare. Altții, chiar dacă nu mai cred ca în țară lucrurile se vor schimba, au votat doar pentru statistică. Iar moldovenii care nu s-au prezentat la vot spun ca nu le este interesant procesul.   

„Pentru partidul care va face regulă, pentru partidul care ca crea un guvern independent. – Eu nu am votat pentru referendum. – De ce? – Eu cred că el este ilegal, pentru ce. Când va fi o guvernare legală care va organiza referendum, atunci voi merge, dar acum este ilegal. De ce să încurc hârtiuțele degeaba?”. 

„Aștept schimbări. Aștept, știți, când afară plouă și e mâzgă aștepți să apară soarele, să fie lumină și în viața noastră, și în țara noastră”.

„Să fie mama mea sănătoasă și să-i mărească pensia”.

„Să fie regulă în oraș, atât și în țară. Dar, în general…”

„Am votat pentru un bine în popor, am votat„.

„Pentru viitorul copiilor noștri, a nepoțeilor. Să ne fie mai bine în țara asta, să nu plecăm, să nu plece copiii și să mai avem un viitor mai bun, măcar. Să ne fie mai bine cât  mai avem de trăit pe meleagurile acestea frumoase în care a rămas un dezastru extraordinar”.

„Pentru stare mai bună în țară, pentru mai bună situație decât acum care este”.

„Așteptăm schimbări că la noi aici schimbări nu sunt. 27 de ani, noi am plecat, ne-am întors și nimic. Am gândit că ceva o să se schimbe, dar cred că o să plecăm iar înapoi. Noi nu avem nimic, nu avem justiție, nu avem nimic, noi avem corupție, și pentru asta vrem dreptate”.

„Așteptări ca să mărească salariile, într-adevăr să le mărească nu să le scadă, cum spun ei că le măresc, dar le scad”.

Alți spun însă că nu cred că alegerile vor schimba ceva, iar unii consideră că situația din țară se îmbunătăți, însă nu imediat.

„Ce schimbări așteptați după alegeri? –  În principiu, nicio schimbare. – Am votat pur și simplu statistic să fie. – Nu cred că vor fi schimbări”.

„Imediat nu o să fie.  Oricum schimbarea care o să fie, nu o să fie imediat. Eu sper că o să fie cu timpul, sper să fie spre bine”.

„Eu vreau să vă spun că pentru cine poporul nu ar vota, tot una numai „debelizație” le-or da. Pentru că, filozofia și politica și toată orânduirea, regulile de joacă sunt toate gândite de oameni hâtri, nu cinstiți”.

Cei care au boicotat alegerile au avut o singură explicație.

„Nu, nu voi vota. – De ce? – Nu îmi este interesant. – pur și simplu, sau nu aveți pentru cine. – Nu îmi este interesant”.

În total, pe listele electorale de bază au fost înscriși peste 2,8 milioane de cetățeni cu drept de vot.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram