/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

/VIDEO/ Detalii despre perchezițiile de la FISC unde doi agenți economici au fost reținuți

missing
19 martie 2019, ora 14:51

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a stabilit că din anul 2018 și până în prezent, doi agenți economici înregistrați în regiunea transnistreană, au inclus date false privind veniturile și cheltuielile și s-au eschivat de la achitarea TVA-ului în sumă de peste trei milioane de lei.

Cei doi agenți economici au depus acte cu conținut fals și au beneficiat de restituirea Taxei pe valoare adăugată, prejudiciind bugetul de stat cu suma de aproximativ 1 milion de lei.

În urma măsurilor speciale de investigație a fost stabilit faptul că persoanele din cadrul întreprinderilor vizate ar fi determinat un angajat al Serviciului Fiscal de Stat, să emită o decizie favorabilă privind restituirea sumei de aproximativ 1 milion lei.

PCCOSC exercită urmărirea penală în baza unei bănuieli de comitere a infracțiunilor de evaziune fiscală și escrocherie, comisă de doi agenți economici înregistrați în regiunea transnistreană.

Procurorii și ofițerii PCCOCS în comun cu Serviciul de Informații și Securitate au efectuat percheziții astăzi, 19 martie la domiciliile, la sediile întreprinderilor și în biroul de serviciu a unui angajat al Serviciului Fiscal de Stat.

Până la această etapă, au fost reținute două persoane pe un termen de  72 ore, iar alte două persoane sunt audiate în calitate de bănuiți.

Dacă vor fi găsiți vinovați suspecții riscă pedeapsa cu închisoarea pentru infracțiunea art. 46, art. 244 alin. (2) lit. b) Cod penal, cu închisoare de până la cinci ani, iar pentru infracțiunea prevăzută de art. 46, art. 190 alin. (5) Cod penal, închisoare de la opt până la 15 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram