În luna februarie a acestui an, băncile din Republica Moldova au acordat peste 19 mii de credite persoanelor fizice și juridice, iar aproximativ 26% dintre acestea sunt credite de consum. La final de lună, soldul total pe sectorul bancar a fost în sumă de circa 35 de miliarde de lei. 

Potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei (BNM), în luna februarie a acestui an circa 5800 de persoane au luat din bănci credite pentru consum, suma totală a acestora fiind de circa 5,2 miliarde de lei.

Aproape, cinci sute de credite au fost acordate persoanelor care vor să-și cumpere sau să-și construiască o locuință; aceștia s-au împrumutat de la bănci cu 4,2 miliarde de lei.

De asemenea, băncile au dat peste două sute de credite, în sumă de circa 7,5 milioane de lei, peroanelor fizice care au diverse activități de antreprenoriat. 

S-au adresat la bănci pentru a lua un credit și mai mulți agricultori, luna trecută, la aproape 140 dintre ei li s-a acceptat solicitarea și aceștia s-au împrumutat cu circa două miliarde de lei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!