Directorul General al TRANSGAZ SA România, Ion Sterian, spune că până la sfârșitul lunii aprilie vor fi în desfășurare un teatru de operațiuni pe toate segmentele de șantier ale gazoductului Ungheni-Chișinău. Declarația a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu ministrul economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici. 

„Consider că, odată cu construcția gazoductului se va dezvolta și distribuția către toate raioanele și localitățile din țară”, a spus Ion Sterian.

Ministrul Gaburici a menționat că odată cu finalizarea construcției gazoductului Republica Moldova, va avea o cale alternativă de aprovizionare cu gaze naturale, ceea ce îi va permite să avem un sector energetic mai sigur, cu un număr sporit de furnizori.

Autoritățile au promis că gazoductul va fi finalizat până la sfârșitul anului. Gazoductul Ungheni-Chișinău va avea o lungime de 120 de km.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!