Un bărbat din Florești a fost condamnat la 20 de ani de pușcărie, după ce l-a omorât pe amantul fostei concubine. Acesta a planificat și executat crima împreună cu un amic; cel din urmă fiind condamnat și el la 13 ani de închisoare.

Potrivit procurorilor, crima a avut loc în dimineaţa zilei de 4 aprilie 2018, în oraşul Floreşti.

„Înnebunit de gelozie pe motiv că femeia-l părăsise pentru un alt bărbat, inculpatul, împreună cu un amic, au pus la cale omorul amantului fostei sale concubine. Astfel, pregătind toate detaliile crimei şi luând în chirie un automobil, cei doi au aşteptat ca bărbatul să revină acasă de la muncă. Astfel, în timp ce unul dintre inculpaţi i-a blocat, cu maşina, calea de acces spre gospodărie, celălalt i-a aplicat mai multe lovituri în cap cu o bâtă din lemn, până l-au lăsat inconştient. În continuare, agresorii au urcat bărbatul în portbagajul maşinii, deplasându-se în pădurea din preajma satului Rădulenii Vechi. Aici, au stropit corpul victimei cu inflamabil şi l-au incendiat”, informează procurorii

Cadavrul carbonizat al bărbatului a fost descoperit peste câteva ore de la crimă de nişte localnici care munceau în câmp. Imediat au fost alertaţi oamenii legii care, au demarat investigaţiile. Ulterior, cei doi indivizi, cu vârstele de 20 şi 40 de ani, au fost arestaţi şi până la sentinţă s-au aflat în custodia statului, se menționează într-un comunicat de la Procuratură.

Deopotrivă cu pedeapsa închisorii, cei doi au fost obligaţi să achite succesorului părţii vătămate un prejudiciu moral şi material de 39 mii de lei.

Sentinţa este cu drept de atac.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!